Barion Pixel

Heritage Plus Itatótál

Kézműves kerámia itatótál kutyák és cicák részére, tradicionális, többszáz éves sárospataki mintával és egy csipet high-tech nanotechnológiás antibakteriális bevonattal.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Kategória:

Leírás

Leírás

Kutyásként már régóta fennálló problémánkkal, a megfelelő itatótál állandó és megoldatlan problémájával szerettünk volna kezdeni valamit!
Ugyanis:
A műanyag itatótálak könnyűek és az állat –legyen az egy spitz, vagy egy perzsa cica- könnyedén kiborítja vagy fellöki. De a legnagyobb baj a műanyag tálakkal, hogy felületükön a baktériumok és a gombák könnyebben megtapadnak, így még a megfelelő higiénia fenntartása esetén is könnyedén biofilm alakulhat ki a tál belső falán, amibe a kórokozók beágyazódva újrafertőzhetik a friss ivóvizet.
A fémtálaknak az az előnyük, ami a hátrányuk is, hogy a fémekből fémionok oldódnak ki nagyon lassan az állat ivóvizébe, amik egyrészt kontroll alatt tartják a mikróbák szaporodását a vízben – ami jó-, másrészt viszont hosszabb távon (jellemzően évek alatt)  szenzibilizáló hatásukkal hozzájárulhatnak  allergia kialakulásához.
Kő vagy gránit tálak: stabil, szerkezetüknél fogva ideális itatótálak, de súlyuk és porózus felületük megnehezíti a gyakori tisztítást, ami az egészséges ivóvíz alapfeltétele.

Így tehát az ideális itatótál szerintünk:

•nem túl könnyű, nem túl nehéz, pont ideális tömeggel rendelkezik
•könnyen tisztítható
•nem porózus a felülete, hanem teljesen sima
•nem oldódnak ki belőle káros anyagok az állatokra nézve
•nem tudnak rajta megtapadni a biofilmképző mikróbák
•a bele tett friss vizet mikrobiológiai értelemben frissen tartják (folyamatos mikróba kontroll)
•és nemutolsó sorban esztétikus, hogy a kedvencünk is örömmel nézzen rá, mikor inni indul

Szóval mi sült ki ebből az egészből?

Kifejlesztettünk egy olyan itatótálat, amely mindenben megfelel a fenti követelményeinknek, ugyanis:
•ezüst nanorészecskéket tartalmazó égetett kerámia mátrixú átlátszó antibakteriális felületi tulajdonsággal rendelkező mázanyagot hoztunk létre, amely a vele érintkező ivóviz baktérium tartalmát 3 nagyságrenddel képes csökkenteni 24 óra alatt.*
•az ezüst nanorészecskéket a mázba olyan módon ágyaztuk be, hogy azok felületi antimikrobiális hatásukat ne veszítsék el hosszú idő után se és ne oldódjanak bele az állat ivóvizébe, tehát tiszta maradjon a víz, ne alakulhasson ki allergiás reakció hosszútávú használat után sem – éljen az anyagtudomány.
•de amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy mindezt a tradíciókat, a technológiai és művészeti hagyományokat tisztelve egy helyi fazekas népi iparművész segítségével valósítottuk meg, igazi szép magyar sárospataki mintával, kézzel festve, ahogy azt illik.

Az ASTM E3031–20 szabvány alapján végzett egyik vizsgálat eredményének szemléltetése. A bal oldalon a tömény baktérium szuszpenzió, jobb oldalon a mázbevonattal történő 24 órás érintkezés után életben maradt CFU-k láthatók telepszámlálási agaron inkubálás után.

A tálaknál is a természetességet tartottuk szem előtt, így 100%- ban természetes és tiszta forrásbòl származò fazekas agyagot és a minták festéséhez természetes földfestékeket használunk.

De nincs ez másként a máznál sem, hiszen károsanyagmentes,òlommentes fazekas mázat alkalmazunk, megspékelve az ezüst nanorészecskéket tartalmazò high-tech mázzal.

Minden egyes Whizzopet tál egyedi és megismételhetetlen lesz, melyek egy igazi fazekas népi iparművész kézműves tudását tükrözik!

Szóval ha szeretnél valamilyen high-tech, de mégis hagyományőrző, de legfőképp hasznos, egészséges és bizontságos ajándékot venni kutyádnak vagy cicádnak, akkor nekünk van rá egy tippünk. Ez pedig a Whizzopet Itatótál lenne .

Megjegyzések:

a termék nem minősül biocid terméknek. A felületi bevonat hatékonyságát az ASTM E3031–20 szabvány alapelvei szerint elvégzett belső tesztek igazolják. Az itatótál rendszeres tisztítása fenntartott kell, hogy legyen, mert nem csak a mikrobiológiai kontaminációk, hanem a tálban lévő egyéb kívülről belekerülő szennyeződések is veszélyesek lehetnek az állatra. Tehát a tál tisztítását továbbra is rendszeresen érdemes elvégezni.
A tálon előfordulhatnak hajszálrepedések, a hőkezelés végett, de ezek a repedések állandóak, méretük nem változik, ugyanúgy a tradícionális kerámiaégetési tecnológia részei, a termékek teljes értékének részei.

További információk

További információk

Kiszerelés:

Ø 16cm/0.7 l, Ø 20cm/1.5 l

Vélemények (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Heritage Plus Itatótál” értékelése elsőként

Vélemények

Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Bejelentkezés
0,0
0 vélemények alapján
5 csillag
0%
4 csillag
0%
3 csillag
0%
2 csillag
0%
1 csillag
0%
0 of 0 reviews

Sajnos egyetlen vélemény sem felel meg a jelenlegi kiválasztásnak