Kullancsokról és egyéb bajkeverőkről II. rész

Ezt a (bolha)cirkuszt!

 

Az előző részben alaposan kitárgyaltuk a kullancsok elleni védekezés fortélyait, de sajnos az ektoparaziták, más néven külső élősködők sora hosszú. Vért szívnak, betegséget terjesztenek és a csípés helyén még rettenetesen viszketnek is – ugye te is tudod már, hogy a bolhák okozta problémákkal ismerkedünk ma meg?

Hé, tappancsos, üdv a családban!

Az előző bejegyzésben négylábú családtagunk kiválasztásához adtunk segítséget, most pedig már ott tartunk, hogy kiválasztottuk a kiskutyánkat.Ebben a cikkben felvázolunk néhány szempontot, amely segíthet az ideális kapcsolat kialakításában, egészen a kezdetektől.

Hogyan válasszuk ki leendő kutyusunkat?

A kutyák nem véletlenül érdemelték ki az ember leghűségesebb társa címet, hiszen valóban sok örömteli percet okoznak nekünk – feltéve, ha megfontoltan választunk. Mire is gondolok pontosan?

 

Az emberek többsége eleinte csak nagyon tág körvonalakban gondolkodik, például, hogy kiskutyát szeretne, avagy jó számára egy felnőtt, akár idősebb példány is. Aztán egy hozzáértő (tenyésztő, állatorvos, állatgondozó vagy épp egy tapasztalt gazdi) felteszi a “szokásos” kérdéseket és máris belesápad az ember. Ennyi szempontot figyelembe kell venni? – kérdezik sokan meglepetten. Bizony, bizony. Ha kiegyensúlyozott, harmonikus közös életre vágyunk, az új családtag kiválasztását igen alaposan át kell gondolni.

Whizzopet Blog

Üdv kedves Olvasó!

Mint azt már saját – akarom mondani kutyusotok, illetve cicátok bőrén is tapasztalhattátok, A Whizzopetnél mindent elkövetünk azért, hogy ellássunk benneteket prémium minőségű termékeinkkel.

Küldetésünk azonban messzebbre visz, mint a termékek gyártása és forgalmazása. Szeretnénk naprakész, hasznos tudást átadni Nektek, hogy felelős gazdiként minden helyzetre felkészültek legyetek. Ezért indítjuk el most a blogot, ahol számtalan állattartással kapcsolatos cikket adunk közre.

Milyen témákra számíthatsz?

egészség – betegség

táplálkozás

szőr és bőrápolás

sport és játék

nevelés, oktatás

kiegészítők,  eszközök 

A fentiek mind kutyus-, mind pedig cicatartók számára érdekes és tanulságos olvasnivalóval szolgálnak. Kitárgyalunk mindent, kezdve a kölykök nevelésétől a szívférgességen át a helyes táplálásig, csak győzzétek olvasni!

Lesz egy Olvasóink kérdezték rovat is, ide bármelyik felületünkön írhattok felmerülő kérdéseket, mi pedig igyekszünk ezekre átfogó választ adni. Nagyon fontos azonban, hogy sérülések, akut esetek fennálláskor ne válaszra várjatok, hanem mielőbb forduljatok állatorvoshoz!

Bízunk benne, hogy a blogunkat pont úgy fogjátok szeretni, mint a Whizzopet készítményeit.

Hamarosan újra jelentkezünk, addig is hosszú sétákat, simogatásban és dorombolásban gazdag napokat kívánunk 🙂